Haber

DEPREMDE HASAR GÖREN EVDEN KAÇAN VATANDAŞ O ANLARI ANLATTI

Düzce’nin Gölyaka ilçesi merkez üssü olan depremde ağır hasar alan daireden çıkmayı başaran Cihan Tutkun, ‘Sallanmaya başladık. O sarsıntıda yataktan kalkamadım. Tuğlalar daima üzerime geldi. Karanlıkta onları göremedim. dedi.

Düzce’nin Gölyaka ilçesi merkez üssü olan depremde, çok sayıda binada hasar oluştu. Bölgede hasar tespit çalışması sürerken, Körpeşler Mahallesi 1441’inci sokakta bulunan bir apartman da hasar gördü. Hasar gören apartmanda oturan mahallî gazeteci Cihan Tutkun yaşadıklarını anlattı. Tutkun, ‘Saat 04.00’te yattım. Kedi huysuzlandı. Sallanmaya başladık. O sarsıntıda yataktan kalkamadım. Tuğlalar daima üzerime geldi. Karanlıkta onları göremedim. Kedimi aradım bulamadım, dışarıdan ışık bulup geldim. Yaklaşık 1 saat kedimi aradım. Durum bu. 12 Kasım zelzelesini daha tesirli yaşamıştık. Bundan daha etkiliymiş. Bu daha yüzeyde olduğu için tesiri biraz daha fazla oldu. Üst katta 6 daire daha var lakin yalnızca bu katta hasar var. 7 saniye sürdü dediler lakin bana 1 dakika üzere geldi. Durmayacak sandım. Yataktan da kalkamadım. Yaşlıları falan yukardan aldık indik. Artık çok şükür yıkım yok.ö dedi.

12 Kasım 1999’daki Kaynaşlı depremini bu depremle yeniden hatırladıklarını anlatan Tutkun, ‘Allah beterinden saklasın. Demek ki unutmamak gerekiyor. 23 sene oldu insan unutuyor. Daha 10 gün evvel zelzele tatbikatı yaptık. Sık sık hatırlatmakta yarar var diye düşünüyorum. Bundan sonra kendi konutumda annemle birlikte kalacağım. Bu meskende bu imajdan sonra kalınmaz.ö Sözlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu